Perfect Dish s omáčkou z cherry rajčátek

Zdravější verze klasické rajčatové omáčky a špaget. Rajčatová omáčka z cherry rajčátek má lepší chuť a zapečená rajčata na stonce vytvoří zajímavý efekt. Ochuťte nastrouhaným parmazánem, jako to dělají Italové!é.

Postup

Nejdříve si předehřejeme troubu na 170°C. Půlku keříčkových rajčátek necháme na stonce, omyjeme osušíme a dáme na plech. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a dáme do vyhřáté trouby asi na 10 minut zapéct.

Mezitím obereme druhou půlku rajčátek a nakrájíme je na velmi malé kousky. Na pánvi si rozehřejeme asi 2 lžíce olivového oleje, přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku, zamícháme a hned přidáme i na drobno nakrájená rajčátka, zasypeme cukrem a krátce necháme zkaramelizovat.  Zalijeme trochou vody a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, ochutíme červeným octem a pro pikantnější chuť můžeme přidat sušené chilli papričky.

Vařící vodou propláchneme Perfect Dish, okapeme a dáme na hluboký talíř. Přelijeme omáčkou, naaranžujeme upečená cherry rajčátka, zasypeme parmazánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

spaghetti

Perfect Dish Spaghetti

Můžete sehnat na našem E-shopu za skvělé ceny

Ingredience

  • 1 balení Perfect Dish Spaghetti
  • 300 g keříčkových cherry rajčátek
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 3 lžičky rajčatového protlaku
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžička červeného octa
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • sušené chilli papričky
  • kousek parmazánu
  • čerstvá bazalka na ozdobu