Osvěžující hráškové placičky jsou obdobou bramborových placek, bramboráčků. Jsou hned hotové, protože se připravují v mixéru. Také jsou ovoněné bazalkou a spolu s hráškem a špaldovou moukou mají výbornou chuť. Skvěle se hodí k rostlinným špagetám a nezbytná je sladko pálivá omáčka ( Sweet chilli sauce), dodá pokrmu pikantní chuť. Ideální vegetariánské jídlo. Podávejte teplé. Můžete doplnit i zakysanou smetanou.
Postup
Do mixéru dejte bazalku a rozmixujte. Poté přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva, mléko a kysanou smetanu, sůl, pepř a ¾ čerstvého nebo částečně rozmrazeného hrášku. Rozmixujte v hladké těsto, přidejte zbylý hrášek a lžící postupně těsto dávkujte na pánev s rozpáleným olejem. Pečte do zlatova. Ozdobte lívanečky lístky bazalky a podávejte propláchnutými, okapanými a lehce zahřátými nudlemi a pikantní sweet chilli omáčkou. Placičky také můžete namáčet v dipu ze zakysané smetany.
Pro milovníky masa, opečte pár plátků slaniny a nakrájejte jí na menší kousky a ozdobte jimi hráškové lívanečky. Ty jsou jednoduše neodolatelné jen tak samotné anebo i se slaninou!

Perfect Dish Spaghetti
Můžete sehnat na našem E-shopu za skvělé cenyIngredience
- 1 balení Perfect Dish Spaghetti
- 3 větší stonky bazalky
- 5 polévkových lžic mléka nebo smetany
- 200 ml zakysané smetany
- 1 vejce 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku špaldové mouky
- 1/2 malé lžičky prášku do pečiva
- 350 g hrášku (i mraženého)
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- 5 lžic omáčky sweet chilli
- lehký olivový olej na smažení
- na dochucení: zakysaná smetana
- na ozdobu: bazalkové lístky